Stațiunea Saturn se modernizează pe fonduri europene. Primarul Radu Cristian vrea să asfalteze străzile

Modernizare stațiunea Saturn. FOTO Primăria Mangalia
Modernizare stațiunea Saturn. FOTO Primăria Mangalia

Consilierii locali din Mangalia au votat, în cadrul şedinţei ordinare de miercuri, 31 mai, o serie de proiecte de interes local, atât cu caracter administrativ, cât şi cu caracter social. Astfel, s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului prin suplimentarea cu aprox. 140 mil. lei pentru proiectele oraşului.

De asemenea, s-a adoptat proiectul privind realizarea unei analize a planului multianual de investiţii şi pentru atragerea de finanţări rambursabile. Prezent la şedinţa ordinară, primarul oraşului, Radu Cristian, a punctat câteva dintre proiectele localitaţii, care urmează a fi implementate cu bani guvernamentali, fonduri UE sau din împrumuturi bancare cu dobână redusă, fără ca populaţia să plătească taxe şi impozite mai mari.

“Discutăm de buna funcţionare a oraşului, însă ca acesta să funcţioneze avem nevoie de bani. Banii colectaţi de la cetăţeni nu sunt suficienţi pentru a acoperi investiţiile în oraş. Astfel, ne-am propus să contractăm un împrumut pentru a finaliza infrastructura localităţii, fără a mări taxele. Cu bani guvernamentali, vom asfalta străzile din oraş si staţiuni şi lucrăm la proiectul care prevede reabilitarea tramei stradale pe o distanţă de 35 de Km”, a declarat edilul Radu Cristian.

Totodată, s-au aprobat mai multe documente tehnice aferente proiectului “Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”.

La aceeaşi şedinţă, consilierii locali au aprobat numărul şi cuantumul burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2016-2017, semestrul al II-lea. În această privinţă, edilul oraşului a solicitat directorilor de instituţii şcolare să trimită la timp către Primărie centralizatoarele cu elevii beneficiari pentru a intra în posesia banilor, conform legii. Potrivit proiectului de hotărâre, beneficiarii vor primi 80 de lei pentru bursa de performanţă, 70 de lei pentru bursa de merit, 55 de lei pentru cea de studiu şi 50 de lei pentru bursa socială.

Un alt document aprobat vizează stimularea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar. Consilierii locali au mai votat şi pentru aprobarea unor măsuri de protecţie socială privind vârstnicii oraşului. Conform actului administrativ se va acorda suma de 1000 de lei familiilor care au ajuns la 60 de ani de căsătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*