Stația de pompare a apei din Palas aparținând RAJA a fost afectată de fluctuațiile de tensiune ale Enel

Stație de pompare RAJA la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Stație de pompare RAJA. FOTO Adrian Boioglu

În curs zilei de 28 iulie, începând cu ora 09,45, la statia de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta s-au inreînregis mai multe variații de tensiune, iar pompele de la nivelul stastaț au ramar fără energie.

Încă de la primele variavar de tensiune au fost anunțați și reprezerepreze ENEL care se afla în prezent la ffaț locului pentru remedierea problemei. Până la rezolvarea situației, abonatii din zonele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Bratianu, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultura, Inel I si Inel II nu au apă potabilă.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create sș asiguram toti constantcons deserviti de statia Palas, ca echipele RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie stația de pompare“, au transmis reprezentanții RAJA.

UPDATE:

La StaSta de Pompare Palas, la ora 11,20, a fost reluată alimentarea cu energie. Imediat, echipele RAJA de permaneță din cadrul stației au făcut toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor in condiții de siguranță, în vederea furnizării apei catcă abonații afecafec. Având iî vedere volumul mare de apă necesar pentru intrarea sistemului în presiunea necesară pompării, numărul consumatorilor deserviți, dar si consumul specific din această perioadă, abonații din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, BraBrăti, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I și Inel II vor avea apă cu presiuni normale in jurul orei 14,00.

Update

La ora 15,50 la Stația de pompare si tratare Palas s-a înregistrat o nouăvariație de tensiune, pompele de la nivelul stației rămânând din nou fără alimentare cu enegie electrică. În aceste condiții, abonații din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I și Inel II, auapă potabilă cu presiuni scăzute, în timp ce consumatorii de la etajele superioare ale imobilelor sunt lipsiți de apă la robinete.

Pentru remedierea situației, echipele RAJA de permanență din cadrul stației fac toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță,însă intervențiile lor sunt condiționate de revenirea tensiunii normale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*