Stagiunea Estivală BE.SAFE continuă la Constanța pentru a șasea săptămână

„D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton.

Ultima săptămână a lunii august coincide cu a șasea săptămână a Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța. Și în această săptămână publicul este invitat la teatru, la film și la concerte în spațiul în aer liber amenajat în Parcul Arheologic din centrul Constanței și la Teatrul de Vară Soveja.

Astfel, luni, 24 august, la ora 21.00, în spațiul de spectacole amenajat în Parcul Arheologic, începem cu o altă proiecție de film, oferită de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”, de această dată chiar filmul desemnat ca marele câștigător al celei de-a 19-a ediții a Transilvania International Film Festival – TIFF și recompensat cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, „pentru bucuria vieții spusă prin experiența trecerii noastre dincolo”. Filmul „Babyteeth” – Prima iubire, reprezintă debutul regizoarei australiene Shannon Murphy și a fost distins și cu Premiul Publicului. (Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.)

Marți, 25 august, tot la ora 21.00, în același spațiu, un alt film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF, oferit de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”: va fi proiectat filmul polonez „Corpus Christi”, regizat de Jan Komasa. (Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.)

Vineri, 28 august, de la ora 21.00, în Parcul Arheologic, Asociația Dell’Arte din capitală prezintă „Fă-mi loc!”, de Antony Michineau, în regia regretatului Radu Beligan.

Spectacolul spune povestea a doi tineri, interpretați de Marius Manole și Medeea Marinescu, ce se întâlnesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus în fața unui eveniment neprevăzut ce-i va da peste cap întreaga existență. Sunt doi oameni care, aparent, nu au nimic în comun, ceea ce va genera numeroase „scântei”. Însă amândoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie și, mai mult, amândoi au nevoie să se vindece de singurătate.

„Fă-mi loc!”, de Antony Michineau, în regia regretatului Radu Beligan

Sâmbătă, 29 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea prezintă „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton.

Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz. Măști de bal și măști sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!

„D’ale carnavalului”, inițial intitulată „D’ale carnavalului sau Bărbierul galant”, a avut premiera în data de 8 aprilie 1885 la Teatrul Național din București și a fost un insucces absolut, cu fluierături din partea publicului și cu critici din partea presei. Acum este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate texte ale dramaturgului român.

Duminică, 30 august, de la ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Asociația „Antiqua” prezintă concertul de muzică tradițională românească „De la Leșe la Caliu” în care vor evolua cunoscutul interpret Grigore Leșe și Taraf de Caliu, formație extrem de apreciată în plan internațional.

Asociația „Antiqua” prezintă concertul de muzică tradițională românească „De la Leșe la Caliu”

Accesul la spectacole este pe baza de bilete care pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11). Programul casei de bilete de la Teatrul de Stat Constanța este luni și miercuri – duminică, orele 09.00 – 12.00, 16.00 – 21.00. Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu două ore înainte de începerea reprezentațiilor.

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie. Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*