Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) 2023 aduce o săptămână finală plină de spectacole captivante

Visatorul- Raluca Naclad. FOTO: SEAS

Cu o săptămână plină de evenimente artistice deosebite, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) 2023 se apropie de sfârșit într-un mod spectaculos. Începând de marți, 22 august, publicul este invitat să se bucure de cinci spectacole impresionante, oferite de trupe de teatru de prestigiu din Piatra Neamț, Târgu-Mureș, București și Craiova.

Astfel, marți, 22 august, de la ora 21.00, Parcul Arheologic va găzdui un eveniment special prezentat de Teatrul Tineretului Piatra Neamț. Ada Milea aduce în prim-plan „Visătorul”, un spectacol-concert ce transformă realitatea cotidiană într-o poveste fabuloasă. În mijlocul unei lumi obsedate de perfecțiune și rutină, un copil curajos adaugă nuanțe de fantezie și aventură prin visele sale, într-o producție în care sunetul devine muzică și visele câștigă același statut cu faptele reale.

Miercuri, 23 august, ora 21.00, Teatrul de Vară Soveja va găzdui o piesă de excepție semnată de aceeași trupă din Piatra Neamț. „Rinocerii”, scrisă de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban, explorează transformarea treptată a locuitorilor unui mic oraș în rinoceri. Berenger, eroul piesei, luptă să rămână uman într-o lume în care metamorfoza este inevitabilă. O piesă care aduce în atenție importanța individualității și a luptei împotriva masificării, teme atât de actuale într-o lume digitală suprapusă peste realitatea concretă.

Joi, 24 august, ora 21.00, Parcul Arheologic devine gazda unui moment plin de umor, prezentat de Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”. În „Soț de vânzare”, scrisă de Mikhail Zadornov și Sergei Fomin, sub regia lui Csaba Varga, un cuplu ce se apropie de douăzeci de ani de căsnicie se confruntă cu o propunere surprinzătoare. Povestea spune cum cei trei protagoniști își gestionează provocările și schimbările într-un mod inedit și amuzant.

Vineri, 25 august, ora 21.00, Teatrul Mic din București aduce o bijuterie a literaturii mondiale pe scena Teatrului de Vară Soveja. „Tartuffe sau impostorul”, scrisă de J.B.P de Molière, și regizată de Gelu Colceag, dezvăluie ipocrizia și fanatismul religios din secolul al XVII-lea. Prin explorarea efectelor comice ale intrigii și satirizarea virtuții false, spectacolul aduce la lumină teme atemporale.

Finalul de săptămână și al stagiunii SEAS 2023 este marcat de o producție impresionantă a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Duminică, 27 august, ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, spectacolul „1,2,3…BÉBÉ” de André Roussin, sub regia lui Alexandru Boureanu și Raluca Păun, aduce râs și neprevăzut într-o poveste ce dezvăluie cum evenimente aparent banale pot pune la încercare cariere și vieți.

SEAS 2023, un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța a oferit comunității constănțene și turiștilor o varietate de spectacole de teatru și muzică, demonstrând cum cultura rămâne un pilon important al verii pe litoralul românesc.

Detalii despre program și bilete sunt disponibile pe www.seas.ro și platforma MyStage, iar achiziționarea acestora este posibilă și la casele de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja și Parcul Arheologic în ziua spectacolelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*