Spitalul Mangalia are un nou medic infecționist. Acesta a fost detașat de la Tulcea, pe o perioadă de trei luni

Spitalul Municipal Mangalia

Un nou medic infecționist urmează să își desfășoare activitatea, începând din această lună, la Spitalul Municipal Mangalia, în actualul context pandemic.

„Încă de la debutul crizei epidemiologice, dar mai ales de când unitatea noastră a fost declarată spital suport COVID, am fost preocupați continuu pentru a avea în spital atât echipamente și aparatură medicală de primă necesitate, dar și personal medical specializat pentru a face față acestei perioade dificile din sistemul sanitar”, au declarat reprezentanții instituției.

Medicul infecționist este detașat de la spitalul din Tulcea, pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire a contractului.

„Ținând cont de faptul că spitalul din Tulcea mai are doi medici infecționiști, iar noi nu aveam niciunul, activitatea noului medic în spitalul nostru va fi ca o gură de oxigen pentru pacienți”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.

Tot în această perioadă, la Spitalul din Mangalia au început să își desfășoare activitatea mai mulți studenți la Medicină, care ajută la buna desfășurare a actului medical, în special în zona de triaj. Reprezentanții unității medicale au mai subliniat că în toată această perioadă a crizei epidemiologice, cadrele medicale din Mangalia sunt permanent la datorie și luptă să salveze fiecare pacient care are nevoie de ajutor calificat.

„Pentru a încuraja și motiva personalul medical, am făcut numeroase demersuri la forurile superioare din Ministerul Sănătății, în vederea acordării vouchere-lor de vacanță, pe anul 2020. Într-un final, am primit de la bugetul asigurărilor de stat fondurile necesare achiziționării acestor tichete de vacanță, pe anul în curs”, a mai precizat managerul spitalului.

Reamintim că, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri UE, Spitalul Mangalia a achiziționat aparatură și echipamente medicale, necesare intervenției asupra cazurilor cu SARS-CoV-2 și are linie de gardă ATI, cu 10 paturi, nouă dintre acestea complet echipate în tratarea pacienților grav afectați de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. In interesul institutiei,obligatia managerului este de a se zbate pt a angaja, permanent, medici infectionisti.Ocazia de a va exprima doleanta ati avut-o cand ati fost vizitati de ministrul sanatatii.Ce veti face dupa 3 luni? Tot cu detasari si exilati?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*