SPIT Constranța începe expedierea deciziilor de impunere

Plata impozitelor și a taxelor la SPIT Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința cetățenilor transmiterea până la data prezentei a unui număr de 122.243 decizii de impunere.

Este vorba de:

  • un număr de 11.133 persoanelor juridice, expedierea fiind finalizată;
  • un număr de 111.110 persoanelor fizice, expedierea fiind încă în derulare.

În conformitate cu prevederile art. 47 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, deciziile de impunere sunt comunicate la domiciliul fiscal prin poștă cu confirmare de primire sau prin publicitate, în acest sens afișând un anunț atât la sediul instituției, cât și pe pagina instituției www.spit-ct.ro, în situația în care nu pot fi remise sub semnătură la adresa de domiciliu.

Instituția informează asupra faptului că deciziile de impunere trimise contribuabililor, care aveau achitate sumele datorate bugetului local la data emiterii acestora, nu au menționată în cuprinsul acestora bonificația de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5 % pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport, de care beneficiază pentru plata cu anticipație a tuturor obligațiilor fiscale până la data de 01.04.2019.

Totodată, SPIT recomandă contribuabililor care au achitat sumele înscrise în deciziile de impunere, să nu se mai deplaseze la ghișeele instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. de ce a trimis SPIT atit de tirziu notificarile ? nu cumva ca cetatenii sa rateze mica recompensa a platii pina la 1.04 ? de ce nu se prelungeste termenul ? in alti ani se primeau notificarile in februarie !

    • @loghinvictor: acum exista cont de SPIT online și au apărut peste tot articole despre bonificațiile pentru cei care plătesc până la 31 martie. Doar cine nu a vrut nu a știut că trebuie să plătească taxele și impozitele.

      • @loghinvictor: o persoană de 84 ani fără aparținător are mai multe variante: poate să sune la SPIT și să afle care este suma de plată sau poate să meargă la orice agenție SPIT și să afle sau să plătească direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*