SPIT Constanța a început să calculeze majorările de întârziere pentru neplata impozitelor și taxelor locale

Agenția Fiscală din strada Sulmona s-a mutat în cadrul Centrului Comercial Tomis Mall

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale aferente primului semestru al anului până la data de 31 martie că începând cu prima zi următoare a termenului scadent, respectiv 01 aprilie, se calculează majorări de întârziere în cuantum de unu la sută pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Pentru recuperarea debitelor restante, în perioada imediat următoare SPIT Constanța va emite somațiile de plată, prima etapă în cadrul măsurilor de executare silită.

Conform Codului de Procedură Fiscală, dacă în termen de 15 zile de la primirea somației contribuabilii nu își achită sumele datorate, se va trece la înființarea popririlor pe disponibilitățile din bănci, pe venituri și se va institui sechestrul asigurator asupra bunurilor aparținând acestora.

Drept urmare, SPIT Constanța recomandă cetățenilor să achite în cel mai scurt timp posibil obligațiile fiscale datorate în vederea evitării creșterii majorărilor și măsurilor de executare silită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*