Speranță născută din pasiune: viitorul handbalului feminin constănțean crește la Ovidiu

CSO Ovidiu. FOTO Paul Alexe

Cu o tradiție de aproape șapte decenii la malul mării, handbalul feminin constănțean trece prin una dintre cele mai nefaste perioade din istoria sa, dezinteresul și, probabil, nepriceperea managerială făcând ca echipa fanion a județului, CSU Neptun, să se zbată într-o cruntă mediocritate. Cu toate acestea, mai există câteva veritabile „cuiburi de rezistență”, născute din pasiunea pentru handbal a unor profesori-antrenori, care se încăpățânează să nu lase handbalul feminin constănțean să se piardă în uitare.

Un astfel de loc se găsește la Ovidiu, mai exact în cadrul Clubului Sportiv Orășenesc din localitate, având sprijinul financiar și moral al administrației locale. În urmă cu opt ani, fosta jucătoare a CS Tomis Constanța, profesor-antrenor Cristina Rusali (Strungaru) a adunat în jurul său aproximativ 20 de fetițe din oraș pe care le-a învățat, cu pasiune, abc-ul handbalului.

„Între timp, fetițele au crescut, dar pasiunea lor pentru handbal a rămas la fel de prezentă, iar valorile sportive și morale pe care sportul le oferă au făcut din această echipă o familie mai mare. Nu a fost foarte ușor, dar am crescut de la an la an, trecând prin toate etapele specifice, iar acum echipa noastră a luat startul în noua ediție a Campionatului național pentru junioare II, sportive născute în 2007 și mai târziu”, a declarat pentru CTnews, Cristina Rusali.

Noua ediție a campionatului a debutat la jumătatea lunii septembrie, iar echipa de junioare II a CSO Ovidiu face parte din Seria C (în total sunt opt serii a câte opt echipe), alături de alte două echipe dobrogene, HC Omer Constanța și CSȘ Medgidia. Sistemul competițional prevede jocuri fiecare cu fiecare (tur-retur), primele trei clasate urmând a se califica în Grupele „Valoare”, iar de acolo, primele două merg la Turneul Final „Valoare”. După primele patru meciuri disputate, echipa antrenată de Cristina Rusali se află pe locul 3, cu 4 puncte, la egalitate cu ocupantele locurilor 2 și 4, CSM Unirea Slobozia și HC Omer Constanța. Tinerele sportive de la CSO Ovidiu au înregistrat următoarele rezultate: 38-47 (15-24) cu CSM Unirea Slobozia (d), 50-18 (25-8) cu CSȘ Ilfov (d), 42-19 (22-10) cu ACS Unirea Dobroiești (a) și 31-50 (14-21) cu CSU Știința București (d).

„Avem șanse și ne luptăm pentru calificarea în Grupele Valoare, ceea ce ar reprezenta o performanță frumoasă pentru echipa noastră și pentru orașul Ovidiu, în condițiile în care fetele sunt ovidene, iar activitatea noastră este susținută de Primărie”, a mai adăugat Cristina Rusali, fostă finalistă Challenge Cup cu Tomis Constanța (2006) și care speră ca din această echipă, în viitorii ani, câteva sportive să continue handbalul și la nivel de senioare.

Următorul meci al echipei din Ovidiu este programat, la Constanța, duminică, 22 octombrie, derbyul local cu HC Omer Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*