Spectacolul „Doi tineri din Verona” deschide stagiunea 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanța

„Doi tineri din Verona”, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Sala Teatrului de Stat Constanța se va redeschide sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19.00, pentru prima dată după jumătate de an, pentru premiera spectacolului „Doi tineri din Verona”, de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Premiera deschide stagiunea teatrală 2020 – 2021. O a doua reprezentație este programată duminică, 6 septembrie, la aceeași oră.

Potrivit reprezentanților instituției, în ciuda condițiilor vitrege provocate de pandemia de coronavirus, stagiunea 2019 – 2020 a fost prolifică, cinci spectacole noi fiind prezentate publicului: „Memoria apei“ de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, „Lasă-mă să intru“, de John Ajvide Lindqvist, în regia lui Vlad Cristache, „Jocuri în curtea din spate“, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, „Tartuffe sau impostorul“, de Molière, în regia lui Horia Suru și „Meciul de comedie”, spectacol de improvizație teatrală în regia lui Dragoș Muscalu.

„Doi tineri din Verona” deschide stagiunea 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanța

„Doi tineri din Verona” este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

„Doi tineri din Verona” deschide stagiunea 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanța

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a știut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acțiunea. „O altă cultură” devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Montarea de la Constanța a fost realizată cu decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul gândit de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu și mișcarea scenică sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

„Doi tineri din Verona” deschide stagiunea 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanța

Florin Aioane și Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile și patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu și Cristiana Luca. O veți putea vedea și pe „Tânăra speranță” de la Gala Premiilor Gopo din acest an, Cătălina Mihai, care joacă în travesti. Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeț, Alexandru Medveghi, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Vlad Lință, Alina Manțu, dar și doi actori de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” – Arina Cojocaru și Grațian Prisăcariu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*