Spectacol extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Spectacol extraordinar susținut de Ansamblul „Brâulețul” pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța. FOTO: Facebook Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie, iubitorii de folclor sunt invitați să participe la un eveniment deosebit ce va avea loc joi, 20 iulie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prezintă un Spectacol Extraordinar de Folclor susținut de renumitul Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”.

Sub egida Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” a devenit un nume esențial în peisajul folcloristic românesc, păstrând și promovând cu mândrie tradițiile dobrogene și naționale. Evenimentul va aduce în prim-plan autenticitatea și frumusețea cântecului, dansului și portului popular tradițional românesc, oferind publicului o seară memorabilă.

Printre invitații speciali ai spectacolului se numără Maria Ghinea, apreciata cântăreață de muzică populară, Marilena Bordianu, o tânără talentată de la Clasa de Canto – Muzică Populară a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, și Elena Plătică, îndrăgita solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”. Alături de ei, orchestra condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan va întregi un program artistic de excepție.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”, reprezentativ pentru zona Dobrogei, continuă tradiția culturală a unor mari personalități precum Dan Moisescu, Gheorghe Parnica, Elena Roizen și alții, aducând un suflu proaspăt și modern în expresia artistică a folclorului românesc. De-a lungul timpului, ansamblul a devenit un veritabil ambasador al culturii autohtone, atrăgându-și aprecierea publicului din toate colțurile țării.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, va începe la ora 19.00 și se va desfășura în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Accesul la spectacol este gratuit, iar cei prezenți vor avea ocazia să se bucure de o împletire armonioasă de suite instrumentale și coregrafice, precum și de recitaluri ale unor artiști de marcă în muzica populară românească.

Astfel, iubitorii de folclor sunt invitați să se bucure de o seară magică și autentic românească, alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și invitații lor speciali. Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie va fi marcată într-un mod deosebit prin celebrarea tradițiilor și patrimoniului cultural al României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*