Specialiștii Spitalului Județean Constanța pot depista SARS-CoV-2 în mai puțin de 20 de minute

Un echipament de top, utilizat pentru depistarea SARS-CoV-2, a fost donat Spitalului Județean Constanța. FOTO SCJU Constanța
Un echipament de top, utilizat pentru depistarea SARS-CoV-2, a fost donat Spitalului Județean Constanța. FOTO SCJU Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat ultraperformant de testare – eCL8000-Automated ECL Immunoassay Analyzer, și 1.000 de kituri de testare pentru SARS-CoV-2.

„Aparatul ultraperformant are o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și poate da rezultatele în 18 minute. Pentru că beneficiază de o tehnologie mult mai avansată (ECLIA), în afară de teste pentru anticorpi tip IgM si IgG anti SARS-CoV-2, analizorul permite depistarea mai multor afecțiuni, putând fi utilizat pentru realizarea de markeri cardiaci, de inflamație, detectarea hormonilor tiroidieni sau de fertilitate, teste de glicometabolism, metabolism osos, etc”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean.

Echipamentul de ultimă generație a fost achiziționat de grupul Grampet și a intrat în posesia SCJU la sfârșitul săptămânii trecute, iar săptămâna aceasta a fost instalat și calibrat, făcând parte acum din dotarea Laboratorului de Biologie Moleculară.

„Mulțumim Grupului Grampet pentru sprijinul acordat. Noul echipament completează paleta investigațiilor pe linie imunologică realizate în cadrul Spitalului Județean Constanța și asigură un plus de acuratețe în diagnosticul și evoluția în timp a bolii”, a declarat managerul unității sanitare, Cătălin Grasa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*