Specialiști din 11 țări participă la un simpozion internațional de excepție, la MINAC

Simpozion la MINAC

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi timp de cinci zile, în perioada 20 – 24 august 2018, gazda unui eveniment de excepție, un simpozion internațional de specialitate intitulat „Advances in ancient Black Sea Studies: Scholarly Traditions & Preservation of cultural Heritage”, temele abordate fiind: progresul înregistrat în studierea istoriei Mării Negre, tradițiile științifice și conservarea patrimoniului cultural.

La eveniment participă specialiști de renume de la instituții europene de mare prestigiu din: Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Spania, Belgia, Federația Rusă, Ucraina, Polonia și Georgia.

România este reprezentată de specialiști ai instituțiilor de profil din: București, Iași, Cluj, Tulcea și, evident, Constanța. Simpozionul este organizat sub semnul Centenarului Marii Uniri a românilor de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul este organizat de Institutul de Arheologie Iași al Academiei Române și de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul UEFISCDI (Autoritatea Națională Română pentru Cercetare Științifică) și a Consiliului Județean Constanța.

Deschiderea oficială a simpozionului internațional are în după amiaza de luni, 20 august, ora 17.30, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*