Sorin Strutinsky, dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, cu executare

Curtea de Apel și Tribunalul Constanța. FOTO Google Maps
Curtea de Apel și Tribunalul Constanța. FOTO Google Maps

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări pentru identificarea lui Sorin Strutinsky, care a fost dat în urmărire națională după ce Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, luni, la 10 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, decizia magistraților fiind definitivă.

„În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru emiterea unui mandat european de arestare și a cererii de urmărire internațională pe numele acestuia”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Constanța.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Constanța NEWS că, la data pronunțării sentinței, Sorin Strutinsky nu s-ar afla în România.

O instanță a Curții de Apel Constanța a respins, luni, apelul declarat de către Sorin Strutinsky împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Constanța, care, în 2017, îl condamnase pe acesta la 7 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, ca nefondat. În același dosar, instanța de judecată a admis apelul declarat de către DNA Constanța împotriva aceleiași sentințe penale și, rejudecând, a dispus condamnarea lui Sorin Strutinsky la 4 ani de închisoare, la care a adăugat un spor de 6 ani și 8 luni închisoare, reprezentând o treime din suma pedepselor ce nu se execută. În final, Strutinsky urmează să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție. În plus, inculpatului i-a fost aplicată și pedeapsa complementară a interzicerii exercițiului unor drepturi pe o durată de 5 ani.

Totodată, magistrații au dispus confiscarea specială de la Sorin Strutinsky a sumei totale de 1.892.844,97 lei și l-au obligat la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia de luni a Curții de Apel Constanța este definitivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*