Sondaj de opinie: unde vrei să zbori de pe Aeroportul Internațional Constanța?

Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu
Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu

În vederea continuării strategiei proprii de dezvoltare a traficului aerian pe Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța, Asociația Litoral – Delta Dunării a demarat împreună cu conducerea aeroportului o campanie, “From Constanța to the World”, pentru diversificarea ofertei de zboruri din și în Constanța, începând din anul 2017.

În anul 2015 Asociația Litoral – Delta Dunării și Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu realizează un real succes în urma strategiei de dezvoltare a traficului aerian către si de la Aeroportul Constanța, la care Asociația Litoral-Delta Dunării a contribuit, alături de echipă de management a aeroportului. În 2015, această strategie a adus două noi rute aeriene, și anume Milano Bergamo (operat de compania aeriană Blue Air) și Luton Londra (operat de compania WizzAir), precum și consolidarea prezenței companiei Turkish Airlines pe aeroportul Constanța. În același timp, s-a lucrat și la extinderea numărului de zboruri, pentru a atrage piețe noi de turiști către litoral, eforturi ce s-au concretizat în luna iunie 2016, când au fost inaugurate zborurile directe Constanța-Atena-Larnaca, operate de compania Blue Air.

Potrivit primelor rezultate ale sondajului lansat online, Cluj, Sibiu și Timișoara sunt plasate pe primele trei poziții în topul votat de respondenți în vederea zborurilor interne dorite a fi atrase către Aeroportul Constanța.

„Campania „From Constanța to the WORLD” cuprinde acțiuni de promovare a zborurilor și rutelor actuale pe care le operăm pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu dar și un sondaj online în rândul agenților de turism și operatorilor din județele Constanța și Tulcea, precum și un chestionar online adresat publicului larg prin care să aflăm care sunt principalele opțiuni de zbor și rutele dorite de public. Ne aflăm în discuții și negocieri cu mai multe companii aeriene în echipă consolidată alături de conducerea aeroportului și în consultări alături de conducerea Consiliului Județean Constanța. Ne interesează, în primul rând, să introducem zboruri interne care să ne aducă mai ușor spre litoral și Delta Dunării turiștii români din zonele îndepărtate de Constanța (Timișoara, Cluj, Sibiu, Oradea, Iași, Suceava) dar și legături aeriene directe cu restul Europei pentru a crește numărul turiștilor străini pe care să-i putem atrage astfel către litoral și Delta Dunării (Munchen, Viena, Chișinău, Moscova, Varșovia, țările nordice etc), declară Corina Martin, Președinte Asociația Litoral – Delta Dunării.

„In anul 2015 am continuat eforturile de sustinere a dezvoltarii mediului economic si a turismului din regiune, intensificand parteneriatul de colaborare cu Asociatia Litoral-Delta Dunarii si operatorii aerieni.In acest sens Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta a semnat in 2015 parteneriate cu alte doua companii aeriene: Blue Air si Wizz Air, dezvoltand in acelasi timp parteneriatul existent cu Turkish Airlines.Ca urmare a acestor parteneriate, astazi, la Constanta se opereaza urmatoarele destinatii in regim regulat:
Constanta – Istanbul – 4 zboruri saptamanale
Constanta – Londra Luton – 2 zboruri saptamanale
Constanta – Milano Bergamo – 2 zboruri saptamanale
Constanta – Atena – Larnaca, cu 2 zboruri saptamanale.
Prin intermediul campaniei „From Constanta to the World” intentionam sa promovam destinatiile operate in prezent pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta si sa sondam opinia populatiei din regiune cu privire la introducerea de noi destinatii”, a declarat Bogdan Artagea, Director General Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta.

Chestionarul online este disponibil pe pagină oficială de facebook a Asociației Litoral – Delta Dunării, campanie ce se va încheia pe data de 5 august.

Link Chestionar: https://www.surveymonkey.com/r/FPTYYJY

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*