Șoferul unui autocamion, depistat în timp ce conducea în stare de ebrietate pe Autostrada A4

Depistat pe Autostrada A4, sub influența alcoolului. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 au identificat miercuri, 12 octombrie, în jurul orei 13.10, un bărbat de 53 de ani care a condus un ansamblu, format din autoutilitară și două semiremorci, pe Autostrada A4, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Constanța, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat la nivelul tuturor țărilor membre ale organizației internaționale ROADPOL, intervalul având specificul de prevenire a evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea, cu denumirea TRUCK&BUS, se desfășoară la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*