Șoferi prinși pe DN 39 Constanța – Mangalia cu viteze de peste 150 km/h

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat în ultimele două zile acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în ceea ce privește depășirea vitezei legale, dar și abaterile neregulamentare ale bicicliștilor.

Potrivit IPJ Constanța, în urma acestor activități au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei, dintre care 100 pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, au fost sancționați contravențional 15 bicicliști.

În urma acțiunii, au fost reținute șapte permise de conducere, dintre care patru pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză și trei pentru depășire neregulamentară. De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

Astfel, în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în jurul orei 17.45, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 155 km/h, într-o zonă cu limita de viteza de 100 km/h. După aproximativ 45 de minute, polițiștii au identificat o femeie, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 152 km/h, într-o zonă cu limita de viteză de 100 km/h.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*