Șofer în stare avansată de ebrietate, urmărit și oprit în trafic de un polițist constănțean aflat în timpul liber

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. FOTO cu rol ilustrativ

Un șofer ce urcase la volanul unui autoturism într-o stare avansată de ebrietate și care punea în pericol siguranța și sănătate pietonilor și a celorlalți participanți la trafic, a fost urmărit și oprit în trafic de un polițist constănțean aflat în timpul liber.

Astfel, vineri, 30 aprilie, în jurul orei 16.00, agentul șef de poliție Nicolae Medeleanu, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, aflat în timpul liber, a observat cum un autoturism se deplasa haotic pe strada Fulgerului din Constanța, pe o distanță de aproximativ trei kilometri, timp în care participanții la trafic au încercat să evite o coliziune cu acesta.

„Polițistul, aflat la volanul autoturismului personal, a încercat de mai multe ori să se apropie și să-l determine pe conducătorul auto să oprească, iar la un moment dat a virat în fața sa, determinându-l pe acesta să frâneze. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, au precizat polițiștii constănțeni.

Întrucât existau indicii că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, polițistul a solicitat sprijin colegilor, astfel o patrulă s-a deplasat de îndată la fața locului, bărbatul fiind condus la sediul Serviciului Rutier în vederea testării cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar în cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*