Societatea implicată în contrabanda cu cele peste 5.600 de pachete cu țigări, amendată cu peste 77.000 de lei

Contrabandiști de țigări, prinși în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Societatea transportatoare, implicată în contrabanda cu cele peste 5.600 de pachete cu țigări din Portul Constanța, a fost sancționată contravențional, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu o amendă în valoare de 77.035 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, coordonați de un procuror al Parchetului Curții de Apel Constanța, aflându-se, luni, în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au desfășurat o acțiune în vederea combaterii contrabandei cu țigări, în cadrul unui dosar penal. Astfel, în dana 93, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, polițiștii de frontieră au observat câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de țigări.

„Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora, însă cei patru nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă. Astfel, lucrătorii noștri au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, persoanele fiind reținute imediat și conduse la sediul instituției”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetățeni sirieni și un cetățean libian, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, care au declarat că intenționau să le comercializeze pentru a obține profit. De asemenea, în continuarea acțiunii, s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite în total, pe teritoriul național și la bordul navei, 5.660 pachete de țigări în valoare de aproximativ 79.000 de lei și suma de 1.660 de dolari, care au fost indisponibilizate.

În cauză, cei patru sunt cercetați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*