Societatea care deține trei cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în Eforie, fără autorizație de funcționare, sancționată de autorități

Stațiunea Eforie Nord. FOTO Primăria Eforie

Societatea care deținea trei cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în Eforie Nord, fără autorizație de funcționare, a fost supusă unor sancțiuni de către autorități.

La data de 12 iulie, polițiștii și procurorii au efectuat percheziții la locuința și punctele de lucru ale societății, într-un dosar penal care vizează infracțiuni precum abuz în serviciu, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals în declarații, înșelăciune în formă agravată și reținerea și neplata impozitelor și contribuțiilor.

Investigațiile au scos la iveală că societatea comercială desfășura activități în domeniul protecției sociale, respectiv îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, fără a deține licență de funcționare începând cu septembrie 2019 și până în prezent. Ca urmare, au fost identificate 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilități, care au fost relocate în alt centru de îngrijire, cu sprijinul autorităților competente.

Pe lângă aceasta, una dintre punctele de lucru ale societății nu deținea casă de marcat electronică fiscală, iar în urma verificărilor, autoritățile au aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei, au confiscat suma de 1.200 de lei și au suspendat activitatea punctului respectiv. În plus, au fost instituite măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, în cuantum de aproximativ 110.000 de lei.

Perchezițiile au dus și la descoperirea și confiscarea de înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, care vor fi utilizate în continuarea investigațiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*