Societate din Portul Constanța, amendată cu 50.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a îngrășămintelor chimice

Garda de Mediu Constanța amendează o societate din Portul Constanța pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a îngrășămintelor chimice. FOTO: GNM Constanța

Garda de Mediu Constanța a desfășurat un control la o societate din zona Poarta 2 a Portului Constanța, care se ocupă de manipularea, depozitarea și comerțul cu îngrășăminte chimice. După verificările riguroase efectuate, s-a constatat că aceasta încălcase prevederile legale referitoare la condițiile de depozitare și manipulare a substanțelor chimice.

Conform informațiilor furnizate de producător în fișa cu date de securitate, societatea era obligată să respecte anumite condiții de depozitare și manipulare, asigurând siguranța mediului înconjurător și a utilizatorilor sau distribuitorilor. Cu toate acestea, Garda de Mediu a constatat că îngrășămintele chimice erau stocate pe o platformă betonată neacoperită, expuse direct razelor solare și precipitațiilor.

În urma constatărilor, Garda de Mediu Constanța a decis să aplice o amendă în valoare de 50.000 de lei societății respective pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a îngrășămintelor chimice și încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*