Societate din Constanța, amendată de polițiștii de imigrări pentru angajarea unui cetățean străin fără aviz de muncă

Societate din Constanța, amendată de polițiștii de imigrări pentru angajarea unui cetățean străin fără aviz de muncă. FOTO cu rol ilustrativ

Poliţiştii de imigrări din Constanța au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, iar o societate comercială a fost amendată cu 10.000 de lei, angajarea unui cetățean străin fără aviz de muncă. Pe numele acestuia, cetățean din Turcia, a fost emisă decizie de returnare.

Astfel, la data de 21 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Pentru abaterile constatate, o societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără aviz de muncă, în conformitate cu prevederile OG nr.25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele cetățeanului străin, un bărbat de 33 de ani, din Turcia, a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile de pe teritoriul țării noastre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*