Sistemul Ro-Alert dă iar greș. Avertizarea de Cod Portocaliu în județul Constanța, anunțată la jumătate de oră de la intrarea ei în vigoare

Nori de furtuna Cod Portocaliu. FOTO Catalin Schipor

Sistemul Ro-Alert a transmis un mesaj de alarmare pentru Cod Portocaliu pentru județul Constanța, un mesaj succint, fără detalii, panicând populația.

Potrivit mesajului primit în jurul orei 15.40, se anunțau averse de ploaie de 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vijelii. După acestea, urmau o serie de recomandări, dar fără a se preciza intervalul orar și nici zonele vizate.

Ulterior, ISU Dobrogea a precizat că avertizarea este pentru intervalul orar 15.10 – 16.00 (?!?), cu posibilitatea de prelungire, adică la jumătate de oră după intrarea în vigoare a Codului Portocaliu.

În ceea ce privește zonele afectate de Codul Portocaliu, acestea sunt: Medgidia, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Castelu, Cuza Vodă, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman și Grădina.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*