Sindicatul Liber al Navigatorilor, noi detalii despre marinarii care au intrat în grevă

Marinari în grevă. FOTO Sindicatul Liber al Navigatorilor

Sindicatul Liber al Navigatorilor a venit cu noi detalii în legătură cu marinarii care au intrat în grevă pentru că nu și-au primit salariile.

“Membrii echipajului navei Argo au afirmat că și-au plătit din banii lor alimentele pentru a putea continua voiajul și a ajunge în bune condiții cu nava în portul de destinație. Aceștia au asigurat că imediat ce vor fi plătiți vor relua lucrul. Navigatorii au primit mai multe amenințări de la armator în decursul zilei de ieri pentru a înceta greva.

Vom informa  autoritățile din portul Constanța și suntem siguri că monitorizează acest conflict să nu degenereze și vor apăra dreptul fundamental al navigatorilor de la bordul navei Argo, dreptul la salariu în urma muncii prestate. Munca fără plata este sclavie, iar sclavia a fost abolită”, a spus Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Cinci marinari sunt neplătiți de mai multe luni, pe o navă în Portul Constanța, iar suma salariilor neachitate depășește 29.000 de euro.

Echipajului unei nave care a sosit la Constanța cu 1000 t de grâu este în greva pentru neplata salariilor.

Echipajului navei Argo sub pavilion Germania format din 5 membri, toți din Ucraina, au declarat grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni.  Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de Euro. Nava a încărcat din Novi Sad.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*