Simona Halep, a doua favorită la câștigarea US Open

Simona Halep. FOTO flickr.com
Simona Halep. FOTO flickr.com

Parcursul excelent avut în turneul de la Toronto a crescut încrederea pe care specialiștii o au în Simona Halep înainte de US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam programat în acest an.

Simona s-a impus la Toronto și, chiar dacă a acuzat probleme medicale la Cincinnati, se simte bine și a început deja antrenamentele la New York sub comanda lui Patrick Mouratoglou, în speranța că va încheia anul în forță.

Iar Simona este creditată cu șanse destul de mari să obțină o performanță majoră și la US Open, unde este văzută ca fiind a doua favorită, după Iga Swiatek, jucătoare care a dominat radical acest sezon. Astfel, dacă ne uităm pe cote pariuri US Open observăm că Simona are 8.00, în timp ce Iga Swiatek are 4.75. Simona este cotată cu șanse mai bune decât Elena Rybakina (cota 14.00), Aryna Sabalenka (cota 14.00), Coco Gauff (cota 15.00), Naomi Osaka (cota 18.00) și Caroline Garcia (cota 18.00).

Simona Halep. FOTO Jimmie48 Tennis Photography

 

Rămâne de văzut cum se va adapta fosta lideră WTA la New York, din moment ce a spus că acesta nu este unul dintre turneele sale preferate. Agitația din metropola americană nu este tocmai pe placul Simonei, iar acest lucru s-a reflectat și în rezultatele înregistrate de ea în trecut.

Cel mai bun datează din 2015, când a disputat o semifinală, pe care a pierdut-o cu Flavia Pennetta, jucătoare care a câștigat turneul în acel an. În rest, Simona mai o singură prezență în sferturile de finală, la ediția din 2016. În 2017 și 2018 a pierdut în turul 1, în 2019 în turul 2, pentru ca la ultima apariție, în 2021, să cedeze în fața Elinei Svitolina în optimi.

În total, Simona are 20 de victorii și 11 înfrângeri în meciurile disputate pe tabloul principal de la US Open. Procentajul victoriilor este de 65%, cel mai mic dintre toate turneele de Grand Slam. Ca o comparație, Simona are 76% la Wimbledon, 74% la Roland Garros și 72% la Australian Open. US Open este, totodată, singurul Grand Slam la care Simona nu a disputat o finală.

Anul 2022, un an cu două trofee pentru Simona

Anul 2022 este per total un an cu borne pozitive în cariera Simonei Halep, după un 2021 complicat, marcat de o accidentare gravă care i-a afectat din plin încrederea în forțele proprii.

Simona a început anul în forță, cu un titlu la Melbourne Summer Set 1, turneu câștigat după ce a pierdut un singur set, contra Viktorijei Golubic. Celălalt turneu câștigat de Simona a fost Openul Canadei, unde a avut o prestație excelentă, ceea ce îi sporește încrederea înainte de US Open.

Jucătoarea din Constanța a avut un parcurs bun și la Wimbledon 2022, unde a ajuns în semifinale. A fost învinsă de Elena Rybakina, sportivă care ulterior a câștigat turneul.

Alte borne pozitive din acest an sunt semifinalele de la Dubai, Indian Wells, Bad Homburg și Birmingham. Pe fondul acestor rezultate, Simona a revenit în top 10 WTA și este pe locul 6 în acest moment. Putea fi și mai sus, însă la Wimbledon 2022 nu s-au acordat puncte în clasament.

Ca borne negative din acest an putem aminti eliminările suferite în optimi la Australian Open cu Alize Cornet, în primul tur la Doha cu Caroline Garcia, în turul 2 la Roma și Roland Garros. De altfel, eșecul cu Qinwen Zheng din turul 2 de la Roland Garros a reprezentat un punct de cotitură, iar sportiva noastră a afirmat că a fost mult mai motivată și s-a antrenat mai intens din acel moment. Iar rezultatele obținute ulterior vin să confirme acest lucru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*