Și Universitatea Maritimă din Constanța deschide înscrierile pentru Admiterea 2023

Sediul UMC - Universitatea Maritima Constanta. FOTO Catalin Schipor

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a anunțat începerea înscrierilor pentru sesiunea de vară a Admiterii 2023. Procesul de înscriere este disponibil pentru programele de licență oferite de universitate.

Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare pentru următoarele programe de studii: Navigație și Transport Maritim și Fluvial (în limba engleză), Inginerie și Management în Domeniul Transporturilor, Electromecanică Navală (în limba engleză), Ingineria și Protecția Mediului în Industrie.

Pentru programele de studii precum Navigație și Transport Maritim și Fluvial, Electromecanică Navală, Electrotehnică, Ingineria Sistemelor Electroenergetice, Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, înscrierile se vor încheia în data de 13 iulie 2023, urmând ca examenul de admitere să aibă loc pe data de 14 iulie 2023. Unica excepție este specializarea Securitate Cibernetică, la care înscrierile au început deja, iar examenul de admitere va avea loc în luna septembrie 2023.

Calendarul admiterii pentru sesiunea de vară la UMC este următorul: perioada de înscriere se desfășoară între 3 iulie și 13 iulie 2023, examenul de admitere/concursul de dosare are loc pe data de 14 iulie 2023, iar rezultatele finale ale admiterii vor fi anunțate pe 21 iulie 2023, după procesul de contestații.

Pentru a se înscrie, candidații trebuie să acceseze platforma online de înscriere disponibilă la adresa https://admitere.cmu-edu.eu/. Universitatea Maritimă din Constanța oferă în acest an universitar 8 programe de studii de licență în limba română cu frecvență, 3 programe de studii de licență în limba engleză cu frecvență, 3 programe de studii de licență în limba română cu frecvență redusă și 14 programe de studii de master (de aprofundare și de cercetare) cu frecvență, inclusiv 3 programe de studii în limba engleză.

Toate informațiile referitoare la Admiterea 2023 la UMC, atât pentru sesiunea din iulie, cât și pentru cea din septembrie, pot fi găsite pe site-ul oficial al universității: https://cmu-edu.eu/admitere/. Candidații care întâmpină dificultăți în procesul de înscriere online pot solicita asistență tehnică la sediul central al universității din Constanța, strada Mircea cel Bătrân 104, sau pot apela numerele de telefon 0756 134 672 sau 0755 063 338 pentru consiliere telefonică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*