Sfaturile pompierilor constănțeni pentru sărbători de iarnă în siguranță

Focul de artificii de revelion. FOTO Cătălin SCHIPOR

În perioada sărbătorilor de iarnă, împodobirea locuinţelor şi a gospodăriilor cu ornamente, beculeţe şi lumini de Crăciun este o tradiţie.

Pentru ca aceste momente să fie un prilej de bucurie, iar amintirea sărbătorilor să nu fie umbrită de tragedii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa vă recomandă respectarea următoarelor reguli de prevenire a incendiilor:

  • fixaţi bradul de Crăciun în condiţii de siguranţă pentru a evita răsturnarea lui;
  • verificaţi instalaţia de brad din punct de vedere al funcţionării înainte de a o fixa în pom, iar în cazul detectării unor defecţiuni nu folosiţi improvizaţii;
  • nu amplasaţi bradul în apropierea unor surse de căldură (sobe, calorifere, mijloace de încălzire etc.) sau a unor materiale combustibile (perdele, draperii, feţe de masă etc);
  • se interzice punerea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse;
  • supravegheaţi în permanenţă copiii, eliminaţi din jocul lor artificiile, lumânările aprinse şi păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele. Explicaţi-le riscurile la care se expun, cât şi tragediile pe care le pot produce acestea.

În această perioadă, Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Constanța desfăşoară o serie de activităţi preventive la unităţile de turism şi alimentaţie publică, precum şi la bisericile şi mănăstirile din judeţ. Cu această ocazie, se fac instruiri cu factorii de decizie şi cu personalul angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*