Sfaturi de la polițiști pentru evitarea înșelăciunilor în domeniul imobiliar

Sediul IPJ Constanța. FOTO CTnews.ro

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de  înşelăciune în domeniul închirierii de imobile, polițiștii constănțeni vă aduc la cunoștință câteva recomandări.

Astfel, atunci când sunteți în căutarea unui apartament, pentru a-l închiria, asigurați-vă că persoana cu care vorbiți este cu adevărat cine susține că este.

Pot exista situații în care o persoană afirmă că este administratorul sau proprietarul imobilului, fără a avea această calitate, și să solicită un depozit pentru chirie.

De aceea, este indicat să achitați depozitul sau garanția numai după întocmirea documentației necesare pentru inchiriere.

Niciodată nu acceptați să plătiți numerar, astfel încât să existe o urmă a locului în care s-au dus banii dumneavoastră.

Vizualizați recenziile online și asigurați-vă că nu sunt false!

Pe de altă parte, mulți chiriaşi care nu au avut o experiență plăcută vor face tot posibilul să lase o recenzie negativă.

În cazul în care ați fost victima unor astfel de infracțiuni, adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul de urgență 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca autorul faptei să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*