Semnarea protocolului de colaborare “Baschet Made In Cumpana”

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Preocuparea pentru sport, a devenit ’’un mod de viata’’ la Cumpăna ceea ce a condus la înființarea în anul 2002 a asociației sportive „Victoria Cumpăna” iar în luna decembrie 2016 a Clubului Sportiv ’’ VICTORIA” Cumpăna, în cadrul căruia își desfășoară activitatea secții de fotbal, arte martiale, arte martiale de contact, judo, handbal, rugby, ciclism, baschet, șah, lupte, gimnastica, gimnastica ritmica , scrima , fotbal – tenis, tenis, dans sportiv, sportul pentru persoane cu nevoi speciale, sportul pentru toți.

“ Mens sana in corpore sana “- este deviza administrației publice locale din comuna Cumpăna, ceea ce a condus la construirea a doua săli de sport, sala de sport și baza sportiva din cadrul Campusului Școlar Cumpăna, precum și a Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae”, care va cuprinde un teren de fotbal / rugby, o pistă de atletism, terenuri de oină, handbal, volei, baschet, două terenuri de tenis și spații de cazare.

Consiliul Local al comunei Cumpăna a aprobat în luna iunie 2018 încheierea unui Protocol de Colaborare cu Asociația Baschet Club Athletic Constanța.

Obiectivele generale ale proiectului sportiv BASCHET Made in Cumpăna sunt:

Dezvoltarea sportului de masă, promovarea sportului, a sănătății și a unui stil de viață sănătos, atragerea unui număr minim de 400 beneficiari direcți, dezvoltarea jocului de baschet prin alinierea la cerințele și standardele din actualul context international prin organizarea de evenimente sportive atractive.

Asociația Baschet Club Athletic Constanța, împreună cu Clubul Sportiv ’’Victoria’’ Cumpăna vor identifica copiii cu potențial pentru sport de la o vârstă cât mai mică, vor îmbunătății gradul de socializare prin implicarea tuturor participanților prin organizarea de concursuri sportive si pe teme sportive.

Plecând de la identificarea nevoilor sociale, proiectul Bachet Made in Cumpăna prezintă o serie de avantaje și oportunități : colaborarea cu unul dintre cele mai bune cluburi de baschet din județul Constanța – Baschet Club Athletic Constanța, înscrierea gratuită a jucătorilor, resurse materiale la cel mai înalt standard – echipamente sportive, materiale sportive, management competițional etc.

Proiectul le oferă oamenilor posibilitatea de a participa și de a se bucura de activități sociale. Baschetul este unul dintre cele mai iubite sporturi din România – în ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de practicanți.

„Prin acest tip de proiecte, încercăm să promovam competiția, ideea de socializare prin sport, să promovăm sportul de masă. Astăzi, sportul este cel mai bun mod de a sprijini tinerii de a ajunge pe drumul cel bun. Sportul formează personalitatea tinerilor și, prin urmare îi încurajează să gândească în mod corespunzător și în cele din urmă să își exprime opinia. Ne dorim cât mai mulți tineri posibil de a practica sport și a atrage atenția asupra lor, având posibilitatea de a influența mediul în care trăiesc și de a scăpa de negativitatea de zi cu zi“, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Semnarea protocolului de colaborare “BASCHET MADE IN CUMPĂNA” are loc în data de 9 august, la ora 11,00, în Sala de Sport din cadrul Campusului Școlar Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*