Seminar de prezentare a noilor aspecte ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene la Medgidia

Podul de la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Podul de la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Asociația “Școala Dobrogeană de agricultură și Afaceri” demarează la Medgidia o campanie de informare pentru creștere durabilă.

Evenimentul este organizat în cadrul campaniei de informare “„PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă”, implementată de către Asociaţia DABS în parteneriat cu Universitatea de Management – Varna (VUM).

Seminarul de clarificare va avea loc în Medgidia la data de 15-16 martie 2017 de la ora 10:30 în Casa Municipală De Cultură I. N. Roman, str. Republicii, 5.

In cele două zile ale seminarului vor fi reprezentate aspectele noi în Politica Agricolă Comună și în mod special – măsurile de sprijin pe Pilonul II al Programului Național de Dezvoltare Rurală, în mod special aplicărea acestor politici pentru dezvoltare durabilă în România. De asemenea se vor discuta și oportunitățile de învigorare a zonelor rurale și posibilitatea de dezvoltare a agriculturii ecologice în zona transfrontalieră România-Bulgaria.

Campania de informare: „PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă“ (Optimizarea dezvoltării durabile a mediului și a viabilităţii economice agriculturii prin aplicarea PAC în Regiunea Transfrontalieră Bulgaria-România) are ca obiectiv promovarea şi informarea mai bună a tuturor părţilor interesate în România şi Bulgaria privind noul rol al Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene – noile obiective pe termen lung – în noua perioadă de programare (2014 – 2020), în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și mai echilibrată a regiunilor rurale.
Campania de informare prevede 24 activități, care vor fi implementate pe teritoriul zonei transfrontaliere România – Bulgaria, într-o perioadă de 12 luni (iunie 2016 – mai 2017), printre care: seminare, forumuri de discuții, cursuri de clarificare, expozițiia de alimente bio/organice și produse bio, materiale tiparite și video, concurs on-line pentru plan de afaceri în domeniul agriculturii etc.

Prezenta campanie este demarată în cadrul Proiectului: “PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă“, Acord de grant nr. AGRI 2016-0198, finanțată în cadrul apelul Direcţiei Generale ”Agricultură şi Dezvoltare Rurală” a Comisiei Europene pentru propuneri 2015/С 351/9 referitor la măsurile de informare cu privire la politica agricolă comună.

PARTICIPAREA ÎN SEMINAR ESTE GRATUITĂ, cu o confirmare. Având în vedere locurile limitate vă rugăm să completați Formularul de confirmare atașat Invitației. Puteți să trimiteți prin fax, e-mail sau să ne contactați la telefonul indicat până în 12 martie 2017

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*