Șeful Forțelor Aeriene Regale a vizitat personalul britanic dislocat în România

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale în vizită la Mihail Kogălniceanu. FOTO RAF

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, a vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale (RAF) dislocat în România pentru a întreprinde misiunea de Poliție Aeriană Consolidată (eAP) NATO.

Air Chief Marshal (ACM) Hillier a vizitat 135 Expeditionary Air Wing (EAW), care este o unitate formată din personal militar cu program întreg și de rezervă RAF și 4 aeronave Typhoon, aflată în prezent la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României; o unitate dislocată pentru a efectua eAP deasupra regiunii Mării Negre alături de aeronava MiG21-LanceR din Forțele Aeriene Române. Wing Commander Ball a fost cel care i-a prezentat Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Regale (CAS) sediul EAW, după care, liderul aviației britanice, a vorbit cu personalul 135 EAW despre implicarea lor în misiunea eAP și experiențele lor.

Senior Aircraftman Darcy Pugh, un tehnician de comunicare din spațiul cibernetic 135EAW, a participat la parada și “Forumul trupelor” cu CAS.

„Este bine pentru că simt că vocea mi-a fost auzită, față în față, de către Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale. Am avut emoții înainte de a începe forumul, dar până la final m-am simțit confortabil, împărtășind opiniile mele despre detașament și explicând despre provocările de zi cu zi ale unui tehnician de informație și comunicare în tehnologie “, a declarat acesta.

Wing Commander Chris Ball, Ofițerul de Comandă, și personalul 135 EAW, au fost cei care l-au primit pe Air Chief Marshal Hillier la Baza Aeriană MK. La acest eveniment au fost prezenți, de asemenea,Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, generalul Viorel Pana, și reprezentanți militari ai Forțelor Aeriene Române și al Armatei Statelor Unite, care se află de asemenea la MK.

La sosire, ACM Hillier a fost salutat de un membru al Gărzii de Onoare, înainte de a fi invitat de Comandantul 135 EAW să inspecteze trupele RAF și trupele Forțelor Aeriene Române (FAR) care au fost formate în paradă. O aeronavă Typhoon și Mig-21 LanceR au efectuat o survolare în timpul evenimentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*