Ședință extraordinară a Consiliului Local municipal Constanța pentru a se vota rectificarea bugetară

Ședință Consiliu Local Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primarul Decebal făgădău i-a convocat pe consilierii locali ai municipiului Constanța în ședință extraordinară pentru a vota rectificarea bugetară pentru a putea ajuta astfel sistemul medical la nivel local. 

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 20 martie, de la ora 1500, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Pe proiectul ordinii de zi, în afară de cel al alegerii unui preşedinte de şedinţă se mai află doar un singur proiect:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2020.

UPDATE

„Astăzi am convocat Consiliul Local Municipal într-o ședință extraordinară, având pe ordinea de zi un singur subiect – vorbesc despre alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, singurul spital aflat în subordinea Primăriei municipiului Constanța care, între timp, este unul dintre cele 7 centre naționale în care se tratează pacienții infectați cu COVID – 19, cei care au coronavirus. 2.5 milioane de lei au plecat astăzi către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziționarea materialelor de protecție, seturi însemnând măști, viziere, halate, combinezoane, mănuși, totoși, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar;

De asemenea, o parte din acești bani merg pentru achiziția dezinfectantului iar o altă parte pentru achiziția testelor ce permit identificarea pacienților infectați cu COVID – 19. Tot astăzi au plecat 10.000 de lei ca o cofinanțare pentru achiziția unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecție microbiologică.

Vreau să se înțeleagă foarte clar că, în lupta cu COVID – 19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a luptat doar cu sumele alocate de către Primărie, adică de către noi toți, constănțenii.

Pentru acești pacienți este nevoie de un aport suplimentar de hrană, întrucât au nevoie de o alimentație cu totul specială. Am alocat 182.000 de lei pentru spital în vederea asigurării hranei celor care sunt astăzi internați la noi, dar și celor care, cel mai probabil,vor veni în perioada următoare.

Am asigurat 84.000 de lei pentru testele care s-au utilizat într-o bună parte până în acest moment;

Pentru toți cei ce sunt internați în spitalul nostru de boli infecțioase, mă rog la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Vreau să le mulțumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă… Oamenii aceștia sunt aici pentru noi.Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulțumesc!

Trebuie și noi să facem ceva pentru ei. Și putem face un lucru extrem de simplu: SĂ STĂM ACASĂ! Așa că, vă invit să luați foarte în serios apelul meu: STAȚI ACASĂ!“, a transmis constănțenilor, primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*