Ședință de îndată a CL Constanța pentru rezolvarea problemei cu Polaris M Holding

Consilierii locali se întrunesc în ședință

Marți după amiază, consilierii locali ai municipiului Constanța au fost convocați la o ședință de îndată. Aceasta a avut un singur punct pe ordinea de zi – „Proiect de hotărâre pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding S.R.L. în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Curții de Apel Iași“, proiect inițiat de primarul Decebal Făgădău..

Proiectul a fost votat în unanimitate, fiind înregistrate doar 3 absenți consilieri PMP, cu amendamentul PNL prin care se solicita ca Polaris să nu poată avea vreo pretenție după încheierea tranzacției.

 „Aceste pretenții sunt până la nivelul lunii aprilie 2016, iar ulterior această ședință produce efecte. Ajungem în aceeași situație în care ni se spune că nu se pot ajusta tarifele, așa cum s-a spus și până acum. Intram într-un cerc care nu se mai sfârșea. Dorim să sfârșim asta odată pentru totdeauna acest aspect. Lucrurile acestea vin și noi suntem puși în situația în care noi trebuie să luăm o astfel de decizie. Datoria noastră a fost să protejăm bugetul municipalității. În urma unui calcul, dacă se mai adăuga un proces, vorbim de suma de 800 de milioane de lei plus suma de bază. Faptul că încă nu s-a făcut această ajustare este o problemă și aș vrea să îndreptăm și să vedem cine este de vină. Nu este ceva îmbucurător pentru noi să ne aflăm astăzi aici și să luăm această decizie. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu liderii noștri”, a declarat Raluca – Andreea Trandafir, inițiatoarea amendamentului la finalul ședinței de CL. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*