Se prăbușește din nou faleza de la Eforie. Primarul Robert Șerban face un apel disperat către instituțiile abilitate să rezolve problema

Surpare faleză la Eforie. FOTO Primăria Eforie
Surpare faleză la Eforie. FOTO Primăria Eforie

Cantitatile insemnate de precipitatii care au cazut in ultima perioada, au facut ca procesul de  eroziune si alunecare a falezelor din Eforie Nord si Sud, sa reinceapa si sa se accentueze. Tinand cont de aceasta situatie de risc ce depaseste competenta si posibilitatile logistice si financiare ale administratiei publice locale, primarul orasului Eforie, Robert Nicolae Serban, a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta.

In cadrul sedintei, edilul a prezentat situatia din teren, respectiv faptul ca, in acest moment, sunt afectate de alunecari de teren zonele din str. Garii (pe malul Lacului Techirghiol) si faleza din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar si Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul ca procesul de alunecare a reinceput intr-o zona in care, cu cativa ani in urma, ABADL, a intervenit, prin lucrari de consolidare (Zona Cazino – Capul Turcului ) si este vizibil de la zi la zi mai mut.

Primarul orasului Eforie a subliniat faptul ca zonele afectate de alunecare sunt monitorizate in permanenta. Astazi, edilul, s-a deplasat personal pe strada Garii, unde, a constatat ca surparea strazii a avansat. Mai mult decat atat, a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Totodata, Robert Nicolae Serban, a cerut sa se intensifice, mai ales dupa ploi, lucrarile de decolmatare a rigolelor din zonele afectate si sa fie montate panouri de avertizare a pericolului.

S-a punctat faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţa pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale. Din acest motiv, Primaria Eforie revine cu adrese oficiale catre toate institutiile abilitate prin care prezinta complexitatea si gravitatea situatiei din teren si solicita urgent alocarea de resurse tehnice, umane si financiare pentru demararea unor lucrari ample si reale de consolidare a falezelor din orasul Eforie.

Surpare faleză la Eforie. FOTO Primăria Eforie
Surpare faleză la Eforie. FOTO Primăria Eforie

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*