Se deschide Școala de Gladiatori Ludus Danais Tomis

Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului
Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului

Școala de Gladiatori Ludus Danais Tomis își deschide porțile vineri, 31 martie, la ora 17.00.

Cursurile Școlii de Gladiatori Ludus Danais Tomis includ antrenamente specifice cu echipamente de gladiator, ore de fitness, lecții de istorie locală, filosofie, dezvoltare personală și noțiuni de nutriție, regim alimentație gladiatori, conform surselor istorice și științifice moderne.

Pentru înscrieri la Școala de Gladiatori Ludus Danais Tomis nu există limită de vârstă sau sex, fiecare sesiune de curs fiind de două ore, stabilite în funcție de programul participanților.Participanții vor beneficia de sală de antrenament, echipamente gladiatori, aparatură fitness, iar la finalul cursului vor obține diplomă absolvire, Rudis  – gladius de lemn, conform tradiției antice, materiale despre gladiatorii antici, card participant curs.

Participarea la curs facilitează accesul la excursii și tabere tematice, evenimente tematice antice locale, naționale și international, la acțiuni de promovare a culturii și istoriei, la acțiuni cu caracter caritabil.

Președintele Asociației România – Dacia Casa Noastră și trainerul Școlii de Gladiatori Ludus Danais Tomis, Octavian Manu, are o experiență de peste 6 ani în reconstituirea evenimentelor istorice, ateliere, excursii și tabere interactive pe plan local, național și international reușind sa introducă asociația în International Federation for Reenactment and Promotion of History and Culture – IFRPHC.

Școala de Gladiatori Ludus Danais Tomis prin Octavian Manu, încearcă readucerea la viață a gladiatorului tomitan Skirtos Dakesis, retiarius, reprezentarea Zeului Neptun în Arenă.

La stela lui Dakesis Stelă funerară de formă dreptunghiulară, care are în partea superioară un fronton, acrotere laterale şi una centrală, rotundă. În centrul monumentului este reprezentat un gladiator (retiarius), înveşmântat cu o tunică din piele cu mâneci scurte. În mâna dreaptă ţine un trident şi poartă pe braţ o apărătoare. În mâna stângă, ridicată în sus, ţine un pumnal şi o furcă (fuscina). La picioare, în stânga, este figurat un câine. Inscripţia în limba greacă este gravată în câmpul stelei, în stânga şi dreapta gladiatorului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*