Școala Mamei – proiectul care ajută tinerele 1000 zile înainte și după naștere

SAMAS - Școala Mamei

Părinți din tot județul Constanța pot de acum să învețe să-și crească mai bine bebelușii. Asociația SAMAS – singura rețea națională de Educatori Perinatali a lansat programul “Școala Mamei”.

Primul astfel de centru de la malul mării își propune să ajute mămicile în primele 1000 de zile, înainte și după naștere. Asociația SAMAS facilitează accesl mamelor la consultații medicale și informații de specialitate. Acestea sunt menite să scadă și procentul de mortalitate infantilă din țara noastră – în prezent cel mai ridicat din Uniunea Europeană.

În cadrul noului centru SAMAS, părinții din județul Constanța vor avea posibilitatea să participe la cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului. Cursurile vor fi susținute de o echipă de Educatori Perinatali și se vor desfășura la centrul SAMAS din Bd. Mamaia nr. 268, Bl. L3, parter, Constanța.

„Educatorii Perinatali SAMAS din Constanța sunt activi la nivel local de mai bine de 5 luni, prin Programul Social SAMAS, timp în care am consiliat 75 de mămici. Beneficiarele programului sunt femei care provin din comunități defavorizate, aflate în situații dificile de viață, pentru care cursurile de educație perinatală sunt gratuite. Ne-am bucurat să fim un real sprijin pentru aceste mame și așteptăm ca, începând cu luna martie, cât mai multe mămici din județul Constanța să treacă pragul noului centru SAMAS, unde vor avea la dispoziție toate materialele necesare pentru cursurile de educație perinatală: gimnastică pentru gravide, naștere, recuperare abdo perineală sau îngrijirea bebelușului. Este foarte important ca aceste mame să înțeleagă faptul că au nevoie de un sprijin specializat permanent, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru ele și copiii lor, pe termen lung.”, a declarat Anastasia Zamfir, coordonatoarea Centrului SAMAS din Constanța.

“Rata scăzută de alăptare exclusivă la sân în primele 6 luni sau numărul foarte ridicat de nașteri prin cezariană sunt printre principalele probleme privind sănătatea mamei și a sugarului în țara noastră. Statisticile continuă să fie sumbre și îngrijorătoare, principala cauză fiind lipsa de informare a părinților cu privire la sarcină, nașterea și îngrijirea bebelușului. Este esențial ca mămicile și partenerii lor să conștientizeze că monitorizarea unei sarcini nu se face numai prin controale periodice la medicul ginecolog, ci și prin accesarea unor servicii de informare completă și corectă, așa cum sunt cursurile de educație perinatală. Asociația SAMAS și-a propus să îmbunătățească viața mamelor și a copiilor pe termen lung și să contribuie în mod activ la sănătatea familiilor din România.” a declarat Ana Măiță, Vicepreședinte al Asociației SAMAS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*