Schimbare la conducerea Flotei: Contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru a preluat comanda

Schimbare la conducerea Flotei. FOTO: SMFN

Contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev a predat comanda Flotei contraamiralului de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, în cadrul unei ceremonii desfășurate luni, 17 octombrie, în portul militar Constanța, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), după prezentarea ordinului ministrului apărării naționale, șeful SMFN i-a înmânat drapelul de luptă al Flotei noului comandant, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru. Întreaga activitate s-a desfășurat în prezența comandanților de unități și mari unități din Forțele Navale, a reprezentanților structurilor centrale ale MApN, a foștilor șefi ai Statului Major al Forțelor Navale și ai comandamentului Flotei, precum și a reprezentanților autorităților locale.

Contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru a absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza în 1988, apoi a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Navigație (1988-1993). După absolvirea academiei navale, a îndeplinit succesiv, funcția de comandant pe vedetele maritime pentru scafandri Jupiter și Venus iar începând cu anul 1998, a îndeplinit funcțiile de ofițer cu operațiile la Divizionul 175 Nave Scafandri din Centrul 39 Scafandri, comandant serviciu de luptă pe nava maritimă pentru scafandri Emil Racoviță, ofițer secund la nava logistică pentru scafandri de luptă Midia (283) și comandant al acestei nave. Începând cu anul 2004 a îndeplinit funcțiile de comandant al Navei Școală Constanța, șef de Stat Major la Divizionul 150 Rachete Navale, respectiv comandant al fregatei Mărășești (2010-2016). În anul 2017, a fost numit locțiitor al șefului de Stat Major pentru instrucție al Comandamentului Flotei și, din luna octombrie 2018, a fost numit pe funcția de șef de Stat Major al Comandamentului Flotei. La data de 1 martie 2021, a fost numit pe funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale. La data de 1 noiembrie 2021, a fost împuternicit locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale iar la data de 1 aprilie 2022, a fost numit locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale. Prin decretul prezidențial nr. 986 din 27 noiembrie, la data de 1 decembrie, a fost înaintat la gradul de contraamiral de flotilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*