Scenariul 3, de cursuri online, instituit în alte două unități de învățământ din Constanța

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice

Scenariul 3, sau Scenariul Roșu, potrivit căruia elevi urmează cursurile școlare numai în mediu online, a fost instituit, joi, 17 septembrie, în alte două unități de învățământ din Constanța.

Astfel, potrivit șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgență s-a aprobat aplicarea Scenariului 3 pentru trei clase a III-a de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța și pentru două clase a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța.

„Menționam că măsurile au fost adoptate ca urmare a confirmării unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic care funcționa în cele două instituţii şcolare”, a precizat șeful IȘJ Constanța.

Alte două unități școlare din Constanța sunt în Scenariul Roșu, după ce au fost confirmate cazuri de coronavirus în rândul angajaților: grupa mare de la Grădinița cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa, până în 28 septembrie, și Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, până în 29 septembrie.

Conform Direcţiei de Sănătăte Publică din Constanţa, până miercuri, 16 septembrie, în județ erau confirmate ca fiind pozitive cu noul coronavirus 16 cazuri la cadre didactice și patru la angajați din rândul personalului auxiliar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*