Scafandrii militari români la Exercițiul multinațional „Triton 23”

FOTO Forțele Navale Române

Centrul 39 Scafandri a participat, în perioada 24-29 septembrie, la cea de-a treia ediție a Exercițiului multinațional „Triton”, specific domeniului scafandreriei, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în proximitatea orașului Varna și în apele teritoriale ale Bulgariei.

Scopul exercițiului „Triton 23” este acela de a consolida cooperarea și interoperabilitatea dintre țările partenere participante (Bulgaria, Italia, România, Statele Unite ale Americii și Turcia), iar la activitățile de instruire comună, Forțele Navale Române au participat cu  doi ofițeri de stat major, 12 scafandri de luptă EOD și șase scafandri de mare adâncime, care, alături de partenerii străini, au executat secvențe de antrenament specifice luptei împotriva amenințărilor subacvatice, în special contra pericolului minelor marine.

Prin participarea scafandrilor militari români la Exercițiul multinațional „Triton 23”, Forțele Navale Române contribuie la creșterea nivelului de instruire în vederea executării sarcinilor tactice specifice operațiilor executate în mediu multinațional și întrunit, conform standardelor și procedurilor NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*