Scafandrii de luptă EOD români la Exercițiul “Ariadne 23”

Scafandrii militari.FOTO SMFN

Forțele Navale Române vor participa, în perioada 6-17 martie, la Exercițiul multinațional „Ariadne 23”, organizat de partenerii eleni, în raioanele maritime din zona Insulei Creta, Grecia. Obiectivul principal al exercițiului urmărește consolidarea interoperabilității între structurile NATO cu responsabilități în domeniul luptei contra dispozitivelor explozive (EOD – Explosive Ordnance Disposal).

Din partea României, participă doi ofițeri de stat major în structura de conducere a exercițiului și un detașament de scafandri de luptă EOD, format din 12 militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”.

Programul exercițiului „Ariadne 23” va debuta cu desfășurarea unor grupuri de lucru cu discuții și prezentări pe linie de planificare, executare și siguranță a activităților de scufundare, după care va continua cu aplicarea tacticilor și procedurilor operaționale EOD de căutare, descoperire și identificare a contactelor subacvatice, de intervenție la o mină în derivă și de inserție aeriană a scafandrilor. Secvențele de instruire întrunită se vor desfășura în baza de antrenament din Chania, Creta, precum și în raioanele maritime din proximitatea insulei grecești.

Prin participarea constantă a Forțelor Navale Române la Exercițiul multinațional „Ariadne”, organizat de Grecia, țara noastră contribuie la perfecționarea domeniului scafandreriei și luptei contra minelor, în comun cu partenerii străini, aspect care consolidează capacitatea de reacție și intervenție în zonele de responsabilitate din flancul sud-estic al NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*