Scafandri din opt țări participă la un exercițiu militar în România

Aplicație a scafandrilor militari
Aplicație a scafandrilor militari

Peste 40 de scafandri din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, SUA, Turcia şi Ucraina participă la Exercițiul multinațional Eurasian Partnership Dive 16 (EPD), care se desfăşoară în perioada 28 iunie – 8 iulie, în apele teritoriale ale ţării noastre.

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, exerciţiul este organizat de Centrul 39 Scafandri, în colaborare cu structuri ale scafandrilor militari ai SUA, şi cuprinde trei secţiuni, specifice activităţilor militare subacvatice:
secţiunea de scufundări pentru exersarea procedurilor de căutare, neutralizare şi distrugere a dispozitivelor explozive subacvatice improvizate; secţiunea de scufundări pentru luptă împotriva minelor marine; secţiunea de scufundări de mare adâncime, la adâncimi de peste 40 m.

Suportul activităţilor de scufundare va fi asigurat de nava de intervenţie cu scafandri de mare adâncime Grigore Antipa, vedeta maritimă pentru scafandri Venus, două dragoare maritime şi cinci nave rapide de intervenţie cu scafandri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*