Scăderea temperaturilor amână oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă pentru o dată ulterioară

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Oprirea controlată a Unității 1 a CNE Cernavodă, anunțată de la începutul acestei săptămâni pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, va fi amânata pentru o dată ulterioară, a anunțat SN Nuclearelectrica SA.

„Amânarea opririi controlate a Unității 1 are ca scop asigurarea producției de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național în această perioadă în care temperaturile în țară vor fi deosebit de scăzute”, precizează, SNN SA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, amânarea opririi controlate, planificată inițial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie, nu are impact în niciun fel asupra funcționării normale a Unității 1, securității nucleare, personalului sau populației.

„De asemenea, au fost luate măsuri compensatorii ce asigură funcționarea Unității 1 a CNE Cernavodă la parametri normali, până la efectuarea lucrărilor de reparație a circuitului tehnologic clasic/ secundar ce urmau a fi derulate în timpul opririi controlate din acest sfârșit de săptămână”, transmite SNN SA.

Nuclearelectrica SA anunță că va comunica data la care se va opri controlat Unitatea 1 în vederea derulării lucrărilor anterior menționate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*