Sărbătoare la Cumpăna – comuna se înfrățește cu localitatea Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova.

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Având în vedere că acordurile de înfrățire, asocierile și alte forme de parteneriate la nivel regional sau al comunităților locale constituie o prioritate în contextul integrării în Uniunea Europeană, în urmă întâlnirilor și discuțiilor avute, comună Cumpănă va încheia un acord de înfrățire cu localitatea Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova.

Înfrățirea are că scop dezvoltarea colaborării între comunități, organizațiile publice și de cultură, manifestări comune în domeniile cultură, învățământ, turism, sport, activități sociale, economie și turism , sănătate, administrație publică locală.
Domeniile enumerate vor constitui bază de plecare pentru realizarea de programe și proiecte comune în scopul accesării fondurilor destinate cooperării la nivelul autorităților locale.

Delegația din comună Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova va fi prezența în data de 13 iulie la sediul Primăriei comunei Cumpănă începând cu oră 13.00 când se va semna Acordul de Înfrățire în prezența reprezentanților administrației publice , consilierilor locali ai Consiliului Local Cumpănă.

Din delegație va face parte primarul comunei, domnul Ion Gutu și consilieri locali.

Acest acord este al 7-lea care se încheie cu o localitate din Republică Moldova, comună Cumpănă fiind înfrățita cu ale 6 localități și anume comunele : Puhaceni, Budesti, Sărată Veche, Capaclia, orașele Straseni și Cricova

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*