Șapte copii aflați în asistentă maternală au fost botezați la Cumpăna în ziua de Florii

Șapte copii instituționalizați au fost botezați cu ajutorul autorităților locale din Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

A devenit o tradiție că în zilele de sărbătoare comună Cumpăna să se umple de credință și dragoste. Pentru că la fiecare mare praznic oameni cu suflet mare botează copii aflați în asistentă maternală și își iau responsabilitatea de a le rămâne acestora aproape în anii care urmează.

La fel s-a întâmplat și astăzi, de Florii, când 7 micuți, 5 băieți și 2 fețe, au fost creștinați în biserică Sfântă Cuvioasă Parascheva din Cumpăna. Au primit taină botezului în sfântă zi de Florii și la fel de important este faptul că au de acum părinti spirituali care să-i ajute și să-i ghideze în viată. Slujbă a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului alături de preoții bisericii Sf. Parascheva, iar primarul comunei, Mariana Gaju le-a oferit în dar nașilor, icoane. Emoționați, nașii au mărturisit că bucuria pe care au trăit-o este greu de descris în cuvinte.

Ioan Alexandru, Ceacîr Viorel, Cristian Alexandru, Luca Ștefan, Ionel Viorel, Raluca Maria și Bianca Maria, de acum înainte pentru ei sfântă sărbătoare de astăzi va avea o dublă semnificație.

Nașii care le vor veghea drumul în viață, sunt oameni cu credință, cu dragoste de aproapele lor, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*