Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră în zona localității Bugeac

Migranți depistați de polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative specifice, și cu ajutorul uneia dintre dronele de supraveghere folosite în zona de frontieră, au descoperit, în zona localitaţii Bugeac şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.
Astfel, în data de 29.12.2023, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat cele şapte persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română. Acestea au precizat că sunt cetățeni sirieni şi un palestinian și nu posedă documente de identitate.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.

La activitățile de depistare a persoanelor cercetate s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*