Șapte cetățeni din Turcia și Nepal, depistați în situații ilegale în județul Constanța

Cetățeni din Turcia, depistați în situații ilegale în județul Constanța. FOTO: IGI

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța au desfășurat marți, 18 octombrie, o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. Șapte cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat șapte cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, toți bărbați, din Turcia și Nepal. Trei dintre cetățenii străini desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, iar ceilalți patru se aflau în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cetățenii străini și au emis pe numele acestora decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile. De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei angajatoare vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*