Sancțiuni de peste 100.000 de lei, date de polițiștii locali constănțeni pentru aruncarea deșeurilor pe stradă

Sancțiuni de peste 100.000 de lei, date de polițiștii locali pentru aruncarea deșeurilor pe stradă. FOTO Primăria Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat în cursul săptămânii trecute 145 de sancțiuni, în valoare totală de 107.900 lei, persoanelor fizice și juridice care nu au respectat prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța:

  • 137 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 61.900 lei, au fost aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • opt sancțiuni, în valoare de 46.000 lei, au fost date în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

„Deșeurile menajere sunt printre cele mai comune tipuri de deșeuri pe care le producem în activitatea zilnică și printre cele mai importante din punct de vedere cantitativ. Eliminarea acestora trebuie făcută responsabil, nu trebuie abandonate și depozitate pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane, etc) și în alte zile decât în cele stabilite pentru colectarea gunoiului menajer conform graficelor”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru a nu deveni normalitate, cetățenii pot semnala aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*