Rompetrol Moldova a deschis 10 stații în prima jumătate a anului 2016

Benzinărie Rompetrol Moldova
Benzinărie Rompetrol Moldova

Rompetrol Moldova, companie subsidiară a KMG International, a deschis 10 stații în primele șase luni, compania ajungând să opereze o rețea de 75 de puncte de distributie, în cadrul cărora funcționează 35 de magazine. Compania estimează că până la sfârșitul anului va finaliza lucrările la alte 5 stații, consolidându-și astfel poziția pe piața locală a distribuției de carburanți.
Dintre stațiile deschise, șapte se află în municipiul Chișinău (str. Uzinelor, str. Miorita, str. T. Vladimirescu, str. Industrială, str. Calea Orheiului, Durlești), restul fiind situate în raioanele Dondușeni, Orhei și Comrat.

Lucrările au constat în construcția a trei stații noi, cât și modernizarea celor existente, în acord cu elementele conceptului de distribuție lansat de Grupul KMG International în România în 2013. Astfel, pe lângă alinierea tuturor elementelor de identificare a mărcii Rompetrol, au fost costruite magazine în cadrul fiecărei stații, iar infrastructura de alimentare a fost modernizată, de la rezervoarele subterane, până la pompele de distribuție a carburanților.

Toate stațiile comercializează exclusiv carburanți de calitate produși la rafinăria Petromidia (gama de carburanți Efix, benzină Premium 95, motorină Euro 5, GPL).
În urma punerii în funcțiune a celor 10 stații, Rompetrol Moldova a contribuit la crearea a 110 locuri de muncă.

Rompetrol Moldova este în topul celor mai mari importatori din Republica Moldova, precum și printre primii 3 distribuitori de carburanți pe segmentul de retail al pietei locale. Rompetrol Moldova are cea mai mare acoperire în municipiul Chișinău, cu peste jumătate din numărul total de stații amplasate în capitală, fiind lider in aceasta zona față de ceilalți operatori importanți de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova.

Pe lângă cele 75 de staţii de distribuție, compania mai operează 4 stații proprii care vând exclusiv GPL, un depozit petrolier în Chişinău și un depozit GPL în satul Târnova, Donduşeni.
În 2015, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import și TVA și a efectuat plați la fondul social și medical de aproximativ 30 de milioane USD.
Rompetrol Moldova este prezentă pe piața locală din 2002, având peste 700 de angajați. De asemenea, este prima companie petrolieră din Republica Moldova ce operează în acord cu standardele internaţionale ISO, obținând în 2012 certificarea pentru managementului calităţii, mediului şi a sănătăţii în muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*