Revelion 2017 la Constanța 4 tone de artificii, zeci de kilometri de cabluri și 70.000 Wați de muzică în difuzoare

Revelion 2017 la Constanța
Revelion 2017 la Constanța

O petrecere de calitate nu ține cont de cantități, dar organizatorii Revelionului de la Constanța s-au asigurat că au toate cifrele la ei. Marea petrecere dintre ani are loc în Piața Ovidiu, în organizarea Asociației Descoperă Constanța și cu sprijinul financiar al Primăriei Constanța.

Revelionul 2017 este unul pentru care și cifrele sunt la superlativ. Organizatorii au pregătit, la miezul nopții, un superb foc de artificii care durează 10 minute.

“Avem patru tone de artificii – dublu față de anul trecut. Constănțeni vor asista la un spectacol de muzică, lumină și culoare pe cer. Sunt artificii de gradul 3 și 4, adică tot ceea ce vedem la evenimentele din marile capitale ale lumii. Show-ul cu artificii va fi precedat de 10 minute de lasere și proiecții pe clădirea Muzeului de Istorie Națională”, a declarat Victor Maxim, președintele Asociației Descoperă Constanța. 

Pentru show-ul de lasere, echipa tehnică a avut un buget de patru ori mai mare decât cel din 2015. Cele opt lasere puternice de 8 și 10 watts sunt sincronizate pe muzică. Ele încep spectacolul vizual la ora 23.50 și totul se încheie cu numărătoarea inversă de la miezul nopții.

Trei camere video și o macara vor asigura tranmisiunea LIVE simultană de pe YouTube, Facebook și Neptun TV.

Scena este și ea una impresionantă. Are 120 metri pătrați și o înălțime de aproape zece metri. În Piața Ovidiu vor fi montate 70 de capete mobile de lumini, cele mai puternice dintre acestea fiind de 2000 W și 50 de aparate cu lumină convențională.

Pentru prima dată Constanța va vedea două Space Canons – tunuri de lumină care te vor duce cu gândul la cerul luminat din filmele cu Batman.

Din echipa tehnică fac parte 33 oameni – cameramani, echipa video sau angajați ai unei firme de sceno-tehnică din Constanța. Lor li se alătură alte sute de oameni din Primăria Constanța, Asociația Descoperă Constanța, Jandarmerie și Poliție care asigură buna desfășurare a evenimentului. Pe scenă vor urca în total 18 artiști – cei din formațiile Voltaj, Cargo, Anda Adam și trupa ei de dansatori, DJ-ii și Mirela Pană și Cabaret Unique.

Cele trei generatoare aduse special în Piața Ovidiu vor consuma aproape 800 litri de motorină în cele 8 ore de show.

Sonorizarea va fi și ea pe măsura așteptărilor: Sistemul L-Acoustics K2. Cei 70.000 watts din boxe vor fi limitați la 100 decibeli pentru ca normele europene pentru marile concerte să fie respectate. Toate cele de mai sus nu ar funcționa dacă nu ar fi conectate prin 10 kilometri de cabluri și multiple conexiuni wireless.

Revelionul 2017 începe pe 31 decembrie, la ora 18.00, iar marii artiști urcă pe scenă la ora 22.00.

Comunicarea evenimentului este asigurată de Agenția “CityMedia Constanța”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*