Reuniune de elită a baschetului 3×3 mondial la Constanța pentru FIBA Europe Cup Qualifier

Reuniune de elită a baschetului 3x3 la Constanța.

Naționale de top din ierarhia mondială a baschetului 3×3 se vor reuni în acest weekend la Constanța pentru FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier Constanța Romania 2021.

Evenimentul, finanțat de către Primăria Municipiului Constanța și organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, va avea loc în zilele de 14 și 15 august, în piațeta Perla din Mamaia, iar fanii vor putea încuraja pe viu naționala de baschet 3×3 a României, prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De asemenea, vicecampioana olimpică Rusia, alături de forțe ale baschetului feminin european precum Spania, Olanda, Germania sau Ungaria vor participa la turneul care contează și pentru circuitul mondial de 3×3. De peste ocean li se vor alătura naționalele Canadei și Statelor Unite, transformând evenimentul într-unul de elită.

Fanii vor putea urmări cei mai buni jucători din clasamentul mondial 3×3, care se vor întrece pe parcursul a două zile pline de baschet.

Desfășurat în cea mai populară destinație turistică estivală din România, evenimentul va mai programa concursuri pentru spectatori, entertainment și alte activități. Toate acestea își propun popularizarea baschetului 3×3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial iar Constanța este printre orașele care se implică în dezvoltarea ei.

Rezultatele echipelor constănțene pe plan național au fost încununate în weekend-ul recent încheiat de câștigarea Ligii Naționale de Baschet 3×3 de către BC Athletic Constanța, la masculin, în timp ce echipa feminină a obținut medaliile de argint. De asemenea juniorii constănțeni au obținut titlul la categoria sub 16 ani în turneul Sport Arena Streetball de la București.

Competiția internațională FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier Constanta Romania 2021 este organizată de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*