Restricții de circulație impuse în Constanța în perioada festivalului Neversea

Restricții de circulație impuse în Constanța în perioada festivalului Neversea

Au mai rămas doar câteva zile până la cel mai așteptat festival al verii – NEVERSEA, la care sunt așteptați zeci de mii de turiști. Pentru ca circulația în oraș să nu se blocheze, se vor institui mai multe restricții de circulație.

Constănțenii care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zona festivalului nu vor fi afectați de restricțiile de circulație.

Astfel, în funcție de valorile de trafic, începând cu data de 4 iulie, se vor impune restricții de circulație pe arterele care conduc către locul de desfășurare al evenimentului.

În perioada 06 – 09 iulie, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția strada Salonic cu strada Yokohama și strada Belvedere, precum și la capătul strada Marinei, restricțiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază și al organizatorilor.

De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de fluență și siguranță a traficului rutier, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții, în perioada 06 – 09 iulie, după cum urmează:

 1. prelungirea strada Traian cu Valea Portului;
 2. Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”);
 3. strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de valorile de trafic și situația operativă, se va institui restricția la intersecția tip sens giratoriu strada Traian cu strada termele Romane;
 4. strada Traian cu bulevardul Tomis;
 5. strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga;
 6. strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân ;
 7. strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan ;
 8. strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal ;
 9. strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor ;
 10. strada Bucovina cu strada Eroilor ;
 11. strada Marinei segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.

În perioada 06 – 07 iulie, în intervalul orar 16.00 – 06.00, se vor impune restricții de circulație pe Strada Termele Romane între Strada Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port.

Începând cu data de 08 iulie, ora 06.00 și până pe data de 10 iulie, ora 06.00 vor fi impuse restricții de circulație de la sensul giratoriu Poarta 2.

Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 04 – 09 iulie.

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară. Cei care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul închis de autorități sunt rugați să se prezinte cu orice act care dovedește rezidența în Zona Peninsulara la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.

Programul pentru acreditări pe plaja Neversea este:

 • Luni, 3 iulie: 08.00 – 22.00
 • Marți – Sâmbătă, 4 – 8 iulie: 08.00 – 03.00
 • Duminica, 9 iulie: 08.00 – 22.00

Accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular – autoturisme, microbuze, maxi-taxi, în interiorul perimetrului de siguranță este interzis, cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transport public.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*